|




RabbitKiller :Ben yazdım zaten kardesım susledım rp yaptım yani paylasımı dogru okursan ultıma onlıne platformundan aldım dedım zaten Rp yapılırdı ya eskıden lord x suradada vs dıye bıraz nostajı olsun dıye fenada olmadı hani
burada facebookta orijinal haline denk geldim. Kayın Peder diyor ama

Böyle bir yapılanmadan keyif alamıyorsanız yıllar boyunca bu temanın aşılanmasına ses çıkartmanız gerekiyordu. Ama tabi sadece bununla da bitmeyecekti çünkü biz hep komşunun çocuğu şöyle yapmış diye büyütülen bir nesildik ve rekabet içinde yetiştik. Yani hepimiz (ben dahil olmak üzere) pastadan payımızı alırken geleceğini düşünmedik ve şimdiki zamanda artık dönüp geriye bakmak için çok geç.

M.CANILIK :Dediğim gibi ben Ultima online seviyorum elimden gelenide yapıyorum
Aşağı yukarı bu konuyu tartışan ya da tartıştığını düşünen herkes bu oyunu Ultima Online olarak görüyor. Ama hayır bu oyunun ismi "Ultima". Kendi zaman çizgisi içerisinde Karanlık Çağı, Aydınlanma Çağını ve Yıkım Çağını barındırıyor. Ultima Online ise Karanlık Çağın başlangıcında Büyücü Mondain'in mağlup edilip Gem of Immortality'nin yok edilmesinden sonra Sosaria'da yaşayan insanları konu alan MMORPG. Her ek paketiyle birlikte çağların ilerleyişini gözlemleyebilirsiniz; Örn: Stygian Abyss ile Aydınlanma Çağının sonu Yıkım Çağının başlangıcına gelmişti hikaye. (Zaten daha sonrasında çağ ilerlemeyi durdurdu gelen ek paketler oyun içindeki sistemleri geliştirmeye yönelikti.) Her neyse bu oyundan artık neden keyif alınmıyor? D&D ve türlü Masa Üstü Rol Yapma Oyunlarının(MÜRYO) yani bizim alt kültür olarak tabir ettiğimiz "hobi'nin" ülkemizde yeteri kadar göz önünde olmaması/ gelişmemesi. Aslında artık ülkemizdeki sunucları MMORPG olarak da adlandıramayız. ARPG olarak oynanıyor bu oyun. Hatta aradki RP yok bile. Bu yüzden sunucunun bir önemi yok, sadece sistemler kullanıcılara avantaj sağlamalı ve insanlar başkalarını ezip, üstünlüklerini gösterebilmeli. Günümüzdeki oyunun tek ihtiyacı bu kavram. (Fikrimce!) Bu sebeple özünde kendi zaman çizgisinde ilerleyen bir evren, şimdiki zamanda karşısındakini kesip hakaret eden insanları barındırıyor temel olarakBöyle bir yapılanmadan keyif alamıyorsanız yıllar boyunca bu temanın aşılanmasına ses çıkartmanız gerekiyordu. Ama tabi sadece bununla da bitmeyecekti çünkü biz hep komşunun çocuğu şöyle yapmış diye büyütülen bir nesildik ve rekabet içinde yetiştik. Yani hepimiz (ben dahil olmak üzere) pastadan payımızı alırken geleceğini düşünmedik ve şimdiki zamanda artık dönüp geriye bakmak için çok geç.
|
|
| Konu | Kategori | Son cevap | Son yazan | Mesaj | Görüntüleme | |
|---|---|---|---|---|---|---|
|
|
Titan UO PVP Shard (Büyük Hediyeler!)
Son cevap: 16-01 20:17 · Son yazan: Titan UO · Mesaj: 17 · Görüntü: 15011
|
Server Reklam, Tartışma | 16-01 20:17 | 17 | 15011 | |
|
|
Scripter Ve WorldBuilderlar Buraya Büyük Bir Server İçin
Son cevap: 31-08 19:33 · Son yazan: Mr.Her · Mesaj: 3 · Görüntü: 5065
|
RunUO Script Yardımı | 31-08 19:33 | 3 | 5065 | |
|
|
büyük Rezaleti!!!
Son cevap: 28-06 22:42 · Son yazan: Khabil · Mesaj: 70 · Görüntü: 52227
|
Server Reklam, Tartışma | 28-06 22:42 | 70 | 52227 | |
|
|
Glorious UO PvP Server Açıldı - 21.08.2015 Büyük Quest
Son cevap: 18-08 19:16 · Son yazan: GloriousUO · Mesaj: 3 · Görüntü: 5489
|
Server Reklam, Tartışma | 18-08 19:16 | 3 | 5489 | |
|
|
Patch'in Verdigi Büyük Sorun...
Son cevap: 20-02 16:59 · Son yazan: gohest · Mesaj: 1 · Görüntü: 3906
|
Run Ultima Online | 20-02 16:59 | 1 | 3906 |