Athynas :
Pot içme meselesi serbest olmalı bana göre, bunun için connectore ihtiyaç duyulmamalı. Şu EasyUO düşmanlığını anlayamıyorum açıkçası EasyUO olmasa bile kolaylaştırıcı makro programlarını zaten connectore entegre ediyorlar. Tamam EasyUO'nun yaptığını yapmıyor ama yine de AFK kalmaya yarıyor. Hatta sırf şu AFK madencileri kesen PK'lar bile şunun önüne geçebilir. Kısacası oyuncu sayısı yüksek olunca pek etkisi olacağını sanmıyorum. Ne kadar oyuncu kaldığı da ayrı bir mesele tabi. Bir gün server açarsam muhakkak oyuncuların AFK kalıp belli bir kaliteye kadar maden kasmalarını sağlayacak bir alan yaratırdım. Adam AFK kalsa da oyunda bıraksın.
Ağaç meselesini serbest bırakan sunucular görmüştüm, hatta connectorden seçim yapılabiliyordu. Bu da engellenemese de herkese eşitlik sağlanabilir.
Speed ve kare atlama meselesi biraz sıkıntılı. Bunun çözümünü de connectorle ne olursa olsun bir şekilde aşıyorlar. Oyun içi kontrollerle takip edilebilir gibi geliyor, tabi ne kadar edilebilirse...
Yani ne bileyim connector çok gereksiz gibi geliyor. Sunucu saldırı alacaksa yine alıyor, oyuncu hile yapmaya kalkacaksa yine kalkıyor. Ha tabi bir nebze engelleniyor orası ayrı ama yine de bu kadar uğraşmaya gerek yok gibi... Bir de connectorın şöyle bir özelliği var, eski status bar için kullanıyorlar. Yani o özellikleri aktif etmek bence daha mantıklı geliyor. Luck ekle loot özelliği ona göre çalışsın, zart robe, zurt robe olacağına loottan çıkanlar, craftable eşyalar belli bir özellik versin ona göre resist etsin... Yok... En basitinden şu bankaya binek yığılma sorunu bile bonded ve stable olayıyla çözülebilecek bir olay.
Harita meselesi de ayrı bir olay, tamam baştan harita yapar kullanırsın bir şey demiyorum. Ama 3-5 ufak değişiklik yapıp koskoca haritada bir sürü kullanılmadık alan bırakmak apayrı bir mesele.
Bizim oyuncu kitlemizden uzaksınız anladığım. Dediğin tarz runuo tarzı bizim aksiyon dinamiklerimize uygun değil. Sen silaha poi sürme koyuyosan bunu zorlayıcı olsun diye 2 aşamalı sürme yapıyorsun yeteneği olan aksiyonda fark yaratsın diye. Pot içmede öyle, ağaç patchi de anlatamamısım sanırım. normalde ağaç aralarından kosarken ağaçlara takılıp karakter duraksayıp yon degistirerek kosar, bu dediğim yontemle agaclara takılmadan kosabilir. Arkadan birini kovalıyorsa veya kacıyorsa ne olduğnuu anlayamadan ya yakalar yada yok olur. Binekte aynı mesele, bonded yaparsan tamerlığın bi değeri kalmayacaktır, yine bizim şuanda alısılmıs binek kesme muhabbetide ortadan kalkacaktır. Bu tarz şeyler sphere oyun tarzında cok kıymetli ve oyunda bunların üzerine kurulu. Sen bonded, ethereal vs inbin pot poi sürme izin verip herkesi en appsini bile rahatca adam kovalayabilecek hale getirrsen, 25 yıldır bilek çürütmüş oyuncularıda sunucuda tutamazsın. Malesef durum böyle. O tarz sunuculara hatta "craft serveri" app server tarzı lakaplarla bahsedip oynamamaktalar. Oyunda zaten aksiyon olmadan fazla uzun soluklu olmuyor.
Bu arada bende senin kafadayım, kolaylıktan yanayım ama Origin bile oyunu kolaylastırdığı için çok eleştiri alıp bu hale geldi.